150év - 150fa

Kedves Gyerekek és Szülők!

Újabb lehetőség a klímakatasztrófa elkerülésére!

Iskolánk megalapításának 150. évfordulója alkalmából faültetési programot kezdeményeztünk, melynek első ütemében 60 darab erdészeti facsemetét és körülbelül 30 darab magoncot kívántunk az érdeklődő családoknak örökbe adni.
Második ütemben dr. Sonnevend Imre erdőmérnök juttatott számunkra 50 db mezei juhart, amit ezúton is köszönünk Neki! Az újabb 50 fácska szabad gyökerű, ezért elültetésük meglehetősen sürgős.
Az iskolai faültetésben hírességek és diákjaink is nagy buzgalommal vettek részt, melyekről a csatolt képek is tanúskodnak. Kérem Önöket is, hogy csatlakozzanak akciónkhoz a jelmondatunknak megfelelően: „Stop talking! Start planting!”
Úgy látszik az időjárás is mellettünk áll, mert az előrejelzések szerint december közepéig ideálisak a feltételek a faültetéshez. A csemeték max.80cm hosszúak, akár kézben is elvihetők.
Igényelhető fafajták: barkóca (berkenye), csertölgy, pannon kőris, mezei juhar, molyhos tölgy, tatárjuhar.
A facsemete növekedését szeretnénk nyomon követni, ezért kérjük, hogy valamilyen digitális eszközzel rendszeresen készítsenek felvételt (fotó, videó, montázs stb.) róla. Az elkészített dokumentációt folyamatosan várjuk iskolánk e-mail címére.

A jelentkezés módja:

A fák kiosztása érkezési sorrendben történik a készlet erejéig bármelyik munkanapon reggel 7.00 és 8.00 között illetve délután 16.00 és 17.00 között. A reggeli órákban Nagy-Kézér Esztert kell keresni az aulában vagy a tanáriban, délután pedig Láng Annamáriát az udvaron.

Örömmel várjuk jelentkezésüket!

 

Bőröndmúzeum

Kedves Szülők! Kedves Érdeklődők!

Intézményünk megalapításának 150. évfordulója alkalmából kiállítást szerveztünk a régmúlt tárgyaiból, iskolai eszközeiből, játékaiból. A kiállítás különlegessége és érdekessége, hogy az összegyűlt régiségeket úgynevezett Bőröndmúzeumban mutatjuk be. Minden osztály különböző témát körüljárva rendezte be a bőröndjét.

Ünnepélyes megnyitó december 2-a, hétfő 7:30.

A kiállítás minden érdeklődő számára megtekinthető az alábbi nyitvatartás szerint:
december 2-13.
délelőtt 7:15-8:30 és
délután 15:45-17:00

Ízelítő a kiállításból erre a hivatkozásra kattintva tekinthető meg.

 borondmuzeum11web horz

 

Őszi fesztivál a 150. tanév jegyében